over mij

Welkom op mijn blog!

Laat ik mezelf even voorstellen.

Even wat over mij...
Mijn nickname op het internet is sunny mama,  maar op mijn blog word ik meestal Sunny genoemd.

Ik ben geboren en getogen in Antwerpen.

Ooit verhuisde ik van Antwerpen naar Amsterdam voor de studie en voor de liefde (of, misschien liever gezegd, vanwege de studie en de liefde).

Inmiddels woon ik al langer in Nederland dan ik ooit in Vlaanderen heb gewoond.

De liefde verwerd al snel tot gewoon een goede vriendschap en de studie - psychologie - heb ik met een aantal onderbrekingen uiteindelijk toch afgemaakt.

Intussen kreeg ik een dochter (die is inmiddels groot) en  ging ik een tijdje voor ontwikkelingshulpwerk naar Colombia.  Deze twee gebeurtenissen hebben een diepe indruk op mij gemaakt.

Ik ben weliswaar opgeleid tot psycholoog, maar ik heb nooit als psycholoog gewerkt.  Ik studeerde af toen ik vooraan in de dertig was.  Het was een tijd van economische crisis en ik kon er gewoon geen baan in vinden.

Dat was een moeilijke periode voor mij en voor mijn dochter.

Toen ik eindelijk aan de bak kwam, rolde ik van de ene baan in de andere: telefoniste, secretaresse, office manager, vestigingsmanager, volwassenenonderwijs en voortgezet onderwijs - dat is in vogelvlucht zo’n beetje mijn carrière geweest...  Intussen heb ik ook nog een poosje een eigen bedrijf gehad.

Mijn dochter heb ik alleen groot gebracht.

Het was niet altijd gemakkelijk allemaal, maar van al deze ervaringen heb ik wel veel geleerd.

Waarom en hoe ik met dit blog begon...
In 2013 brak er opnieuw een moeilijke periode aan.  Daar zal ik vast nog weleens wat over schrijven op mijn blog.

Alleszins is dat voor mij de aanleiding geweest om te gaan bloggen.  Ik wilde mijn geest afleiden van de problemen, ik wilde iets waar ik in op kon gaan en ik wilde gewoon iets moois maken.

Ik had geen idee hoe ik daaraan moest beginnen en waar ik het dan over wilde gaan hebben.  Daarom ben ik zomaar ergens begonnen, gewoon mijn gevoel gevolgd en geschreven over de dingen die mij op dat moment interesseerden, die mij bezighielden, die ik leuk vond en die mij boeiden.

Waar dit blog over gaat
Zo kreeg mijn blog stukje bij beetje een vorm en zo ontdekte ik ook waar ik het graag over heb: over lifehacks, happiness en makkelijke receptjes.

Waar ik vooral behoefte aan heb, is aan variatie.  Een ‘niche blog’ zou daarom niks voor mij zijn.  Zo vind ik het heel leuk om de ene keer iets te kunnen schrijven over afvallen, de andere keer over besparen en weer een ander keer over opruimen.

Af en toe duik ik ook graag de diepte in, dan schrijf ik bijvoorbeeld over onderwerpen als waarom ik het nieuws niet meer volg, hoe je om kunt gaan met kritiek, of over de negatieve gevolgen van social media.

Over het algemeen houd ik het echter graag luchtig.

Wanneer je me hier kunt vinden
In het weekend ben ik hier niet te vinden - dan ben ik héél graag offline! - maar door de week post ik iedere dag een berichtje op Hallo Sunny!

Ik hoop natuurlijk dat jij het ook leuk vindt om mijn berichtjes te lezen.

Reacties op mijn blog
Reacties op mijn blog stel ik daarom altijd op prijs.  En als je zelf een blog hebt, dan kom ik ook graag bij jou langs om te kijken waar jij over schrijft en laat ik steevast een reactie achter.

Behalve....

Wanneer je een reactie achterlaat op mijn blog in de vorm van ‘Leuk artikel!’, of: ‘Goed geschreven!’

Sorry hoor, daar erger ik me een beetje aan.  Zo’n reactie kun je op gelijk welke blogpost en op ieder blog wel achterlaten. 

Daar doe ik dus helemaal niks mee!

Wil je meer weten?
Laat je echter niet afschrikken door deze ietwat strenge opmerking.  Soms moet een mens eventjes duidelijkheid scheppen, nietwaar? ;-)

Ik ben blij dat je mijn blog leest, laat ik dat voorop stellen!

Meer informatie over mijn blog en over mij kun je vinden in de FAQ en ook in de tags, die ik invulde.  (Zowat alle bloggers die regelmatig mijn blog bezoeken, weten inmiddels dat ik graag aan tags meedoe.)

Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Voor nu...
Dit was het voor nu.

Maar... de kans zit erin dat er vroeg of laat wat verandert aan deze ‘over mij’-pagina.

Mensen ontwikkelen zich doorheen de tijd, ik ontwikkel me en zo ontwikkelt mijn blog zich met mij mee.

Xo, SunnyFoto: Eelco van Loo voor © sunny mama